25 JARIG JUBILEUM BUURTVERENIGING 'HOLTERBROOK'

 

 

Na vele voorbereidingen, was het 19 augustus 2016 zover. De jubileumcommissie, bestaande uit de oprichters van de vereniging t.w. Gerrit Aanstoot, Gerrit Nijland en Gerrie Vorking hadden met behulp van vrijwilligers de schuur van Wim en Wilma Reilink omgedoopt tot 'Brookschure'en aangekleed als feestzaal.

foto's 

 

 

 

De eerste bezoekers gingen om 19.15 uur onder de versierde boog door naar de feestschuur, waar om 20.00 uur het feest werd geopend door de voorzitter. Deze haalde in zijn openingsspeech het nut (leefbaarheid v/h Holterbroek), de noodzaak (samen sta je sterk) en de reden (praalwagenbouwen ter ere van het 45 bevrijding) van oprichting nog eens aan, alsmede liet hij de afgelopen 25 jaar in vogelvlucht passeren. Hierna werden de oprichters benoemd tot ereleden van de Buurtvereniging "Holterbrook"en kregen als blijvende herinnering een kaasplankje (met HBK-logo) aangeboden.

 

Na een woordje van de jubileumcommissie wwerd er een soort kennismakingsspel gehouden, in groepjes moest er een bijzondere gebeurtenis en/of herinnenring worden aangedragen. Hieruit bleek wel dat het polsstokspringen lang in het geheugen was blijven hangen, medegezien de doktersbezoeken (tiental gekneusde enkels) de volgende dag. Maar ook de vuurspuwer in de oude brookschure is een 'hete'herinnering gebleken bij velen. Het wijnproeven op de Markeloseberg viel in de smaak (as d'r ma wat te drinken is!). Ter verhoging van de feestvreugde werd door enkele dames het beroemde Holterbrooklied gezongen. Iedereen kon meezingen, kende je het niet uit het hoofd, dan wel vanaf een rondgedeeld A-4tje.

 

Daarna was het tijd voor het 'befaamde'Brookbuffet, als vanouds klaargemaakt door een aantal dames van het Brook, met een ijsbuffet na. Hierna werd er nog gezellig bij- en nagepraat met o.a. de oud-leden, onder het genot van een drankje (met dank aan de bardames: Rosa, Manon, Karin en Berdien) en muziek verzorgd door Bert Steunenberg. 

 

 

Al met al kunnen we terugkijken op een gezellig en geslaagd Jubileumfeest!

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

    

 

 

 

Terug naar de hoofdpagina                    Hit Counter