BROOKFEEST 31-8-2018

(door Ben Vledder)

Voor mij, als relatief nieuwe bewoner van Holterbroek, een heel plezierige ervaring. Vorig jaar had ik er ook bij kunnen zijn, want ik woon hier inmiddels alweer bijna 2 jaar, maar was toen als verpleegkundige mee met een groepsreis naar het buitenland.

Nu mocht ik het, als kersvers bestuurslid, van heel dichtbij meemaken, Allereerst natuurlijk bedenken van een thema. Geen eenvoudige klus zo bleek, want je hebt met diverse leeftijdsverschillen te maken en je wil voor de jongeren in onze gemeenschap ook aantrekkelijk blijven. Het moest een informeel feestgebeuren worden in ongedwongen sfeer, maar wel met iets van entertainment. Bier en buffet waren snel geregeld, want zoals elk jaar stond de catering van "Het Bonte Paard" wel weer garant voor heerlijke hapjes. De muziek, verzorgd door Jarno Groteboer en Marcel Oostervelt geven een goede invulling aan de sfeer.

Als thema hebben we gekozen voor "MAGIC" en voor dat doel de tafelgoochelaar Sander Oolbekkink ingehuurd, en daar de schuur van Fam. Reijlink min of meer op aangepast.

(schilderijen van Marjolijn Schuurman-Vledder)

Vanaf 20.00 uur sijpelde de zaal langzaam vol en al snel vormde zich een geanimeerd gesprek tussen de "vrouwen" en de "mannen". Grappig om te zien die mogelijk traditionele tweedeling.

Sander kon zich verheugen in veel aandacht, waarbij de mannen in hun hemd werden gezet, in het proberen na te doen van de truc. Maar ook Gineke raakte haar BH kwijt tot grote hilariteit.

Buiten wachtte het aangestoken vuur op de grote schare jongeren die werd verwacht. Helaas heb ik met hen geen kennis kunnen maken, maar mogelijk dat als eind dit jaar de HBK nieuws App actueel is, zij op het laatste moment ook nog van de partij zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

MEER FOTO'S BROOKFEEST2018