Voorjaarsfietstocht

 

Wat een mazzel hadden we zondag 30 april jl. met de fietstocht van BV 't Holterbrook. Lekker droog en zonnig weer met af en toe een fris windje.

Om kwart over 10 vertrokken we vanaf 't Vletgoor met 26 personen naar Ootmarsum. Op de parkeerplaats van sportpark 'n Tooslag begonnen we met een kop koffie/thee en cake om vervolgens een rondje Ootmarsum, Vasse, Reutem te fietsen. Edwin en Wim hadden deze tocht voorbereid via knooppunten, alleen af en toe worden de nummers en route's gewijzigd, maar: GELUKKIG HEBT WIE OLLEMOAL 'N STUUR OP DE FIETSE!

 

Na 15 kilometer hadden we een middagstop bij cafe-restaurant De Molenberg. Na opgave van 't soort vlees, vis of gevogelte duurde het maar even of het diner stond klaar. Mooi opgemaakt en in buffetvorm. Het smaakte prima! Na weer 10 minuten op de fiets werd er even gestopt op de Kuiperberg, waar zich een bijzonder rijksmonument, de orienteertafel v/d ANWB, bevindt, naast een joodse begraafplaats en een watertoren.

 

In 1922 is, mede door de VVV, hier een orienteertafel geplaatst door de ANWB om het toerisme in Ootmarsum te bevorderen. Vanaf dit markante uitzichtpunt waren oorspronkelijk grote delen van Twente en het Duitse grensgebied te zien: steden zoals Oldenzaal, Enschede en Hengelo, maar ook het kasteel in Bentheim. In 1926 op zondag 25 juli is het huidige stenen exemplaar in gebruik genomen. Dan in 2006 is men, op initiatief van Heemkunde Ootmarsum, begonnen met het herstel van 't uitzicht vanaf de orienteertafel, zodat er weer van het prachtige panorama genoten kan worden.

We fietsen weer verder en zijn na een rit van totaal 30 km weer terug bij de auto. Na nog wat gedronken te hebben, gaat het weer huiswaarts. Al met al een mooie tocht!

 

foto's fietstocht