BEZOEK NATUURDIORAMA HOLTERBERG 29 MEI 2016

 

Dit jaar hebben we niet gefietst, maar een bezoek gebracht aan Natuurdiorama Holterberg. De groep van 28 personen werd in tweeen gesplitst en rondgeleid door Anton van Beek en Truus Klink.

Zij vertelden ons over het ontstaan van het natuurdiorama, doordat Piet Bos in 1938 Museum Piet Bos oprichtte met zijn verzameling van vogels en dieren en later uitgroeide tot een van de meest uitgebreide en fraaiste collectie van Europese vogels en zoogdieren van Nederland.

In 1963 nam zoon Kees Bos het stokje over van zijn vader en breide het museum verder uit met veel eigen schilderwerk en geprepareerde dieren. Hij overleed in 2002, waarna een stichting het museum voortzette.

Wij werden rondgeleid langs prachtige diorama's zoals de Holterberg, de Veluwe, een IJssellandschap en De Wadden en heel veel vitrines met geprepareerde vogels en zoogdieren. Er kon zelfs een kijkje achter de schermen worden genomen om te zien hoe een diorama opgebouwd is. Gelukkig was het weer ons goed gezind en hebben we na de rondleiding een wandeling gemaakt (met als gids Anton van Beek) richting dagcamping, waar een hapje en een drankje klaar stond.

 

FOTO'S