FIETSTOCHT HBK 10 JUNI 2018

Zondag 10 juni; het was een zeer zonnige dag, mooi fietsweer! Dat deed buurtvereniging 't Holterbrook dan ook. Na verzamelen bij 't Vletgoor ging het richting startpunt van de fietstocht aan de Regge bij Nijverdal. Ruim 20 personen fietsten mee met de route, uitgezet door de heren van het bestuur. Na eerst koffie met cake te hebben genuttigd ging het richting Hellendoorn. Het waren mooie bospaden naar het rustpunt, waar Diana een goed verzorgde lunch had klaargezet. Diverse soorten broodjes, frisdrank en fruit na! Nu kunnen we er weer tegen. De weg werd vervolgd door Het Wierdense Veld.

Het Wierdense Veld is een gebied met levend hoogveen en is bijzonder om de lavendelhei, die er groeit, de gladde slang en de kraanvogel. Hoogveen is een pakket van op elkaar gepakte, onverteerde dode plantenresten, voornamelijk veenmos. Het ontstaat doordat water niet kan wegzakken in de grond. Het gebied beslaat ong. 420 hectare en wordt sinds 1968 beheerd door Landschap Overijssel. Het is 1 van de 9 natuurgebieden, die zo bijzonder zijn, dat ze de Natura 2000 status hebben gekregen. Landschap Overijssel beheert de heide met een schaapskudde van circa 300 Veluwse heideschapen.

Zeker een mooi gebied om door heen te fietsen. Na afloop was er nog een drankje en kon gezellig nagepraat worden. De groep fietsers was misschien niet zo groot, de route niet te lang, maar iedereen heeft wel genoten van de mooie omgeving en het mooie weer!

Voor Holterbrookers, die deze zondag verhinderd waren, maar toch wel eens de route willen fietsen is de knooppuntroute bijgevoegd. Ook enkele sfeerfoto's zijn te bekijken op onderstaande link.

FOTO'S FIETSTOCHT 10 JUNI 2018